Een stelling die overigens niet alleen op eten hoeft te slaan, want eenvoud kan op veel gebieden mooi zijn. Maar komt natuurlijk vooral bij de maaltijden kijken die we vandaag de dag allemaal willen eten.
Het moet luxer en mooier, vaak ook duurder.
Als schrijver en beheerder van diverse websites probeer ik juist altijd die eenvoud te laten zien. Eenvoud in de recepten die ik publiceer, en dat is ook te zien en te lezen op de andere websites.
Die eenvoud, die heb ik juist hier in Tirol geleerd. Het hoeft niet altijd duur en indrukwekkend te zijn. Minder is vaak meer. Neem nou de Corona-crisis van nog niet eens zo lang geleden. We waren voor de tijd allemaal met onszelf bezig. Het moest groter, duurder, de vakanties konden niet ver genoeg zijn.
Ook ik heb, vooral in de eerste maanden van de Corona-crisis, geleerd dat het met minder kan, en minder moet. Dat is niet minder leuk of minder lekker, maar dat blijkt juist leuker en lekkerder.
Want wie maakte er voor de tijd nu nog zelf zijn of haar jam, bakte een simpel eitje, ging in eigen land of omliggende landen op vakantie zonder het vliegtuig te pakken, of bewaarde levensmiddelen en deed niet mee met de wegwerpcultuur?
En waar komt die interesse vandaan?
Ooit ben ik begonnen als groenteboer. Eerst op zaterdagen, daarna ook op vrijdagavond en in vakanties. Nog steeds het allerleukste dat ik gedaan heb. Ook nu ga ik graag met moeders de vrouw mee boodschappen doen. Niet om mee te gaan, maar om te kijken op de groente en fruitafdeling.
Datzelfde is inmiddels ook van toepassing op vlees en vis, waarschijnlijk heb ik die interesse ver gehouden aan het feit dat mijn vrouw, die natuurlijk een grote invloed heeft, bij een slager heeft gewerkt.
Ook de interesse in dit vlees, en natuurlijk de groenten en het verse fruit, zijn een welkomen aanvulling nu ik met enige regelmaat geholpen heb in een grotere keuken. Daar heb ik veel geleerd over bereidingstijden, bakmethoden, en gaarheid.
En dan hebben we het natuurlijk over de websites die direct of indirect emt eten en voedsel te maken hebben. Maar er is meer, zoals de sites die ik beheer over Australische Herders, of de allereerste site die ik maakte, en die gaat over het prachtige land waarin ik mag wonen.
SEO en Marketing
Sinds 1986 ben ik, met enkele kleinere tussenperioden, werkzaam geweest in de informatica (waartoe ook het internet natuurlijk behoort).
Niets is echter zo uitgebreid, en moet je met zoveel dingen rekening houden, dan met het hoog krijgen van een site in Google, Bing, of een andere zoekmachine.
Ik denk te weten hoe dit werkt, en dat bewijzen de eigen sites ook wel die vaak redenlijk hoog gepositioneerd zijn in de zoekmachines.
Het is veel meer dan alleen maar linkjes plaatsen. Het is een breed vakgebied. Maar dat kun je hier lezen.